Ruimtelijke ontwikkeling

Werk jij graag aan complexe ruimtelijke plannen, in het bijzonder op het punt van bestemmingsplannen en ben jij die enthousiaste, ervaren adviseur dan zoeken wij jou!!

Klaar voor een uitdaging? 
Als adviseur ruimtelijke ontwikkeling adviseer je opdrachtgevers over planologische procedures en benodigde vergunningen om projecten mogelijk te maken. Je zorgt voor het snel en effectief doorlopen van procedures en coördineert onderzoeken naar milieu- en omgevingsthema's zoals natuur, archeologie, bodembescherming, geluid en luchtkwaliteit. Je draagt actief bij aan product- en procesverbetering en houdt daarom ook alle relevante ontwikkelingen bij in het vakgebied.

Je bent verantwoordelijk voor de bestemmingsplannen, planologische procedures en het begeleiden van initiatieven van start tot vergunningverlening. Met jouw kennis adviseer je het college en initiatiefnemers bij complexe ruimtelijke initiatieven van het begin tot het eind en zoekt hierin een passende oplossing voor ruimtelijke vraagstukken en juridische zaken.

Je bent in staat om de vertaling te maken van milieu- en omgevingsthema's naar risico's en kansen voor de planvorming en hebt onderlinge raakvlakken scherp. Je coördineert het opstellen van de benodigde plandocumenten zoals bestemmingsplannen, vergunningaanvragen, projectplannen of je coördineert het opstellen hiervan. Je kunt snel schakelen en bent creatief in het binnen de kaders van regelgeving en klantwensen zoeken naar oplossingen voor knelpunten die zich in projecten voordoen.

Wat breng je mee?
Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren vragen wij het volgende:

  • Een relevante opleiding op HBO-niveau;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare relevante werkervaring in het vakgebied, het is een pré als dit gemeentelijke ervaring is;
  • Ervaring in het begeleiden van ruimtelijke projecten of beleid;
  • Je brengt expertise, flexibiliteit en enthousiasme mee;
  • Je werkt gestructureerd en kunt goed samenwerken. 


Wat bieden we?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over hoe het gaat, dan zetten wij de arbeidsovereenkomst graag om naar een vast dienstverband. De functie van senior adviseur ruimtelijke ontwikkeling valt in schaal 11 (max. € 5997,00) bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent vinden wij zeer belangrijk, zeker als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Daarnaast hebben wij een goede reiskosten regeling, een thuiswerkvergoeding en hanteren wij het hybride werken. Tot slot wordt je pensioen opgebouwd bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur.

Jouw eenheid – Ruimtelijke Ontwikkeling
Samen met de eenheid ga jij je richten op de ontwikkeling van het fysieke domein. Jij houdt je bezig met werkzaamheden rondom het verkeer, mobiliteit, groen, water, milieu, economische zaken, toerisme, wonen, stedenbouw, monumenten, cultureel erfgoed én archeologie. Lees hier meer over de andere eenheden. 

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is. 

Geïnteresseerd?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor Wassenaar. Hier vind je verschillende interviews met collega’s en een aantal video’s waarin collega’s meer over hun werk vertellen.

Benieuwd naar de functie? Neem contact op met Marco Zandbergen, manager van de eenheid Ruimtelijke Ontwikkeling, op +31650064804. Andere vragen? Natuurlijk kun je ook telefonisch of via Whatsapp contact opnemen met onze recruiter op +31650073064.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Salaris €4211 - €5997
Aantal posities 1
Uren 36 uur
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
  • Mandy Faas, +31650073064
Gepubliceerd 27-10-2023
Uiterste datum 22-02-2024

Terug naar vacatures