Ruimtelijke ontwikkeling

Procesmanager Lokale Energiestrategie – 36 uur per week
Wil jij werken aan de ontwikkeling van de gemeente Wassenaar en aan de mooie opgave die we hebben liggen? Kom je dan met jouw expertise, ambitie en energie bij ons écht het verschil maken? Er is genoeg te doen!

Klaar voor een uitdaging?
Samen met je collega’s zorg je ervoor dat in Wassenaar de energietransitie vol door kan gaan, zodat Wassenaar in 2050, CO2 neutraal is.

Als Procesmanager Lokale Energiestrategie geef je uitvoering aan het door de raad vastgestelde energietransitiebeleid binnen de kaders van het landelijke Klimaatakkoord. Hoofddoel is het reduceren van CO2-emissies in het dorp, te bereiken door energiebesparing en opwekking en toenemend gebruik van hernieuwbare energie. Je zorgt dat de projecten worden uitgevoerd om de doelstellingen te kunnen halen. Je werkt in een klein teamverband samen aan de opgaven van de warmtetransitie, het opwekken van duurzame energie en de verbinding en participatie van de het dorp. Je regisseert op hoofdlijnen, maar kan de projectleider(s) gevraagd en ongevraagd van advies voorzien. Je bedenkt samen met de projectleider het plan van aanpak voor de projecten en zorgt voor een duidelijk financiële borging voor de uitvoering. Je bent scherp in je analyses, maar bent behendig in het gebruik van de dialoog om tot oplossingen te komen. Je houdt overzicht van de landelijke en regionale ontwikkelingen en zorgt ervoor dat er geen kansen onbenut blijven voor Wassenaar. Je zorgt voor het stakeholdermanagement in het dorp. Je onderhoudt de waardevolle relaties in het dorp en breidt deze uit. Je initieert projecten en delegeert deze. Waar nodig leidt je ook zelf projecten voor de voortgang van het programma. Je bent secuur en administreert en rapporteert voortgang zowel kwantitatief als kwalitatief.

Hier sta je en ga je voor
Je bent de verbindende schakel tussen gemeente en inwoners. Je bent pragmatisch in het zoeken naar oplossingen met inwoners, marktpartijen en stakeholders, maar tegelijkertijd borg jij de oplossingen binnen de kaders die de gemeenteraad heeft gesteld en werk je binnen de opdracht van het college. Je adviseert het college t.a.v. het te voeren beleid. Je bent zorgvuldig in de afwegingen en luistert goed naar de wensen van het bestuur. Je gaat op zoek naar de verbindingen binnen de gemeenteorganisatie, maar ook in het dorp om zaken gedaan te krijgen.

Je bent verantwoordelijk voor het financiële management van het programma. Je houdt zicht op toekomstige budgetten. Je raakt niet snel in paniek bij wijzigingen en je bent flexibel in je oplossingen. Budgetbeheer is voor jou een middel en geen doel om de doelstellingen te bereiken.

Je bent inhoudelijk zeer bekend in het speelveld van de energietransitie mede in relatie tot de gebouwde omgeving. Je kan je in regionaal verband goed staande houden tussen de grotere gemeenten. Je hebt ruime ervaring in de advisering binnen de publieke sector. Je snapt tevens hoe de markt werkt en hoe je die optimaal kan benutten om de gemeentelijke doelstellingen te halen.

Je adviseert de bestuurders en vindt het leuk om in het politieke krachtenveld te opereren. Je bent creatief en ziet kansen om de energietransitie te versterken. Daarnaast ben je zuinig op het gebied en zorg je ervoor dat jouw voorstellen geen afbreuk doen aan de waarden en kwaliteiten van Wassenaar.

De kernwaarden van de gemeente Wassenaar; respect, verantwoordelijkheid en omgevingsgerichtheid zijn jou op het lijf geschreven.

Wat breng je mee?
We zijn op zoek naar een breed inzetbare collega Procesmanager Lokale Energiestrategie die energietransitie, ruimtelijke en maatschappelijke ontwikkeling weet te verbinden. Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren vragen wij het volgende:

  • Je hebt een studie op HBO/WO-niveau afgerond; Het heeft voorkeur als je minimaal 5 jaar ervaring hebt in een relevante functie, het is pré een als dit gemeentelijke ervaring is.
  • Je hebt aantoonbare kennis van het vakgebied energietransitie en de gebouwde omgeving
  • Je bent sterk in het project- programma- en procesmanagement.
  • Het politieke krachtenveld en het schrijven van stukken voor bestuurlijke besluitvorming is voor jou bekend terrein. Het spreekt voor zich dat hierbij uitstekende mondelinge, schriftelijke en sociale vaardigheden een belangrijk aspect zijn.


Wat bieden wij?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband. De functie van de Procesmanager Lokale Energiestrategie valt in schaal 11 (max. € 5.725,-- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Daarnaast hebben wij een goede reiskostenregeling, een thuiswerkvergoeding en hanteren wij het hybride werken. Tot slot wordt je pensioen opgebouwd bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur. Lees hier meer over onze eenheden.

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een kleine bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is.

Geïnteresseerd?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op  onze website. Hier vind je verschillende interviews met collega’s en een aantal video’s waarin collega’s meer over hun werk vertellen. Benieuwd naar de functie? Neem dan contact op met Marco Zandbergen, Manager Ruimtelijke Ontwikkeling, bereikbaar op 06-50064804 of met onze Recruiter 06-2243 4127.

Is deze functie niet iets voor jou, maar ken je een passende kandidaat, deel deze vacature dan gerust in je netwerk!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Gewenste startdatum In overleg
Salaris €4020 - €5725
Aantal posities 1
Uren 36 uur
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
  • Marco Zandbergen, +31886549509
Gepubliceerd 15-11-2023

Terug naar vacatures