HBO

Financieel Adviseur Sociaal Domein – 36 uur per week
Word jij enthousiast van financiële vraagstukken? Ben jij een expert met een hart voor maatschappelijke vooruitgang? En kun je de financiële strategieën sturen om maatschappelijke impact te realiseren? Dan zoeken wij jou!

Klaar voor een uitdaging?
Als Financieel Adviseur Sociaal Domein ga je aan de slag met het adviseren van collega’s binnen het sociaal domein op financieel gebied en draag je bij aan het opstellen van de Planning en Control (P&C) producten. Je gaat aan de slag met het adviseren van medewerkers, management en bestuurders. Om het overzicht te behouden heb je als Financieel Adviseur Sociaal Domein regelmatig overleg met je financiële collega’s. Door je open instelling en goede communicatieve vaardigheden kun je hierin makkelijk schakelen en behoud je het overzicht voor de hele gemeente. Daarnaast voer je administratieve werkzaamheden uit zoals correcties, begrotingswijzigingen, financiële opstellingen en analyses.

Het Sociaal Domein betreft de taken op het gebied van de Wmo, jeugd, werk, inkomen, zorg, onderwijs, cultuur, sport, gezondheid, kinderopvang, welzijn en subsidies. Op dit gebied werkt de gemeente Wassenaar veel samen met collega-gemeenten in de Haagse regio. De samenwerking met gemeente Voorschoten, die op dit moment de sociaal domein taken voor Wassenaar uitvoert, wordt ontbonden per 1 mei 2024. Dit betekent dat de gemeente Wassenaar per 1 mei 2024 een eigen eenheid genaamd sociaal domein erbij krijgt om zelf de taken uit te kunnen voeren.  Je bent sparringpartner voor de medewerkers bij het inzetten van budgetten en subsidies en van de manager binnen het sociaal domein.

Met jouw ervaring ben je op de hoogte van de actuele regelgeving en kun je complexe (financiële) vraagstukken doorgronden en erover adviseren. Je bent scherp en kritisch en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je beschikt bovendien over een gezonde dosis relativeringsvermogen en humor om de hectiek van de dag een plek te geven.

Wat breng je mee?
Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, resultaatgerichte collega met ervaring op het gebied van financiële beleidsadvisering, die zich wil gaan specialiseren op het gebied van het sociaal domein. Je bent op de hoogte van wet- en regelgeving en specifieke uitkeringen binnen het sociaal domein.

Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren vragen wij het volgende:

 • HBO werk- en denkniveau met een financiële richting;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Een sterk analytisch vermogen in combinatie met een onderzoekende, pragmatische en besluitvaardige houding;
 • Je bent omgevingsbewust en erop gericht om de kwaliteit van de financiële know-how binnen de organisatie te verbeteren; 
 • Met jouw open persoonlijkheid kun je makkelijk schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau;
 • Je bent op de hoogte van de actuele financiële wetgeving en weet indien nodig de vertaalslag te maken naar de gemeentebegroting;
 • Je beschikt over een hoge mate van politieke sensitiviteit.

 Heb je ervaring als financieel adviseur en ben je toe aan een volgende stap? Dan komen wij graag met jou in gesprek.

Wat bieden wij?

 • Een passend salaris: De functie van Financieel Adviseur Sociaal Domein valt in schaal 10 (min. €3.558,00 – max. €5.247,00) bruto per maand op basis van 36 uur per week, inschaling vindt plaats op basis van (werk)ervaring;
 • Dienstverband: Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband;
 • Individueel keuzebudget (IKB): Bij ons bouw je maandelijks IKB op. Dit bedraagt 17,05% van jouw maandsalaris en kan oplopen tot max. € 894,61 bruto per maand afhankelijk van je salaris. Je kunt het IKB op elk gewenst moment inzetten voor de volgende doelen; extra inkomen (uitbetaling), kopen van extra verlofuren met een max. van 187 uur per jaar op basis van 36 uur per week, aanschaf van een fiets, opleidingskosten, duurzaamheidsmaatregelen tot €1.700,00 per 5 jaar en een sportcontributie van max. €700,00 per jaar;
 • Ontwikkeling: Wij stimuleren de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en willen dit graag met elkaar bespreken;
 • Overige arbeidsvoorwaarden: hogere reiskostenregeling als je “groen” reist, hybride werken, werkplekvergoeding van max. €800,00 per 5 jaar, sociale cohesie, pensioenopbouw bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers (per 1 mei groeien we naar 240 medewerkers na de ontvlechting van het Sociaal Domein met Voorschoten) en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur.

HR, Financiën & Inkoop
Samen met jouw collega's ondersteun je de organisatie met advies over afgesproken processen. Beleidsplannen ontwikkelen of adviseren over de afschaffing of aanpassing hiervan is het doel van de eenheid. De eenheid adviseert daarnaast het bestuur over de doelmatige, doeltreffende, rechtmatige inzet van middelen en tevens de invulling van het werkgeverschap door de gemeente. Lees hier meer over de andere eenheden. 

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een kleine bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is. 

Geïnteresseerd?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor Wassenaar. Hier vind je verschillende interviews met collega’s en een aantal video’s waarin collega’s meer over hun werk vertellen.

Benieuwd naar de functie? Neem dan contact op met Stefan Brugman, manager van de eenheid HR, Financiën en Inkoop op +31626968821. Andere vragen? Natuurlijk kun je ook telefonisch of via Whatsapp contact opnemen met onze recruiter Leyla op +31650064816.

Is deze functie niet direct iets voor jou, maar ken je wél een passende kandidaat, wil je deze vacature dan met diegene delen? Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Salaris €3558 – €5247
Aantal posities 1
Uren 36 uur
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
 • Leyla Tahsin, +31650064816
Gepubliceerd 25-04-2024
Uiterste datum 14-07-2024

Terug naar vacatures