HBO

Beleidsmedewerker cultureel erfgoed en duurzaamheid, 28 - 32 uur per week

Wil jij als beleidsmedewerker cultureel erfgoed en duurzaamheid je kennis inzetten in een omgeving vol historie en pracht? Hier wachten meer dan 500 monumenten en een landgoederenzone, bekroond als provinciaal kroonjuweel, op jouw expertise en passie. Klaar voor een betekenisvolle rol in een van de grootste beschermde dorpsgezichten van Nederland?

Klaar voor een uitdaging!
Als beleidsmedewerker cultureel erfgoed en duurzaamheid werk je in een team aan het vormgeven, uitdragen en uitvoeren van de wet- en regelgeving op het gebied van cultureel erfgoed, met inzet op zowel archeologie als gebouwd erfgoed als groen erfgoed.

Met jouw kennis en ervaring op het gebied van erfgoed werk je mee aan de hele cyclus van vergunningverlening, toezicht en handhaving, maar ook aan ruimtelijke ontwikkelingen, conceptaanvragen/vooroverleg, omgevingsplannen en (herbestemmings-)projecten. Je adviseert over restauraties, het opzetten of actualiseren van beschermingsprogramma’s, subsidieregelingen of verordeningen. Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen de Omgevingswet, de Ruimtelijke puzzel, energietransitie en verduurzaming. De politiek-bestuurlijke en maatschappelijke dynamiek is groot. Je vindt dit interessant, je houdt ervan om te schakelen tussen de belangen en risico’s af te wegen. De gemeenteraad of een wethouder in een raadsvergadering heeft wel eens ’s avonds advies nodig en dat vind je niet erg.

Zowel binnen als ook buiten de organisatie ben je een eerste aanspreekpunt voor alle aan erfgoed gerelateerde zaken en je weet het beleid en je kennis en ervaring uit te dragen. Bij advisering over erfgoed spelen veel aspecten een rol, waarbij vooral in kansen en mogelijkheden wordt gedacht. Je richt je blik ook op de langere termijn, waarbij je wilt zorgen dat de inwoners en bezoekers van onze gemeente kunnen blijven genieten van het Wassenaars erfgoed.

Wat bieden wij?

 • Salaris: De functie van Beleidsmedewerker cultureel erfgoed en duurzaamheid valt in schaal 10 (min € 3558,-- max. € 5.247,-- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring).
 • Dienstverband: Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband.
 • IKB: Naast het maandsalaris ontvang je een individueel keuze budget van 17,05 % in te zetten voor verschillende doelen. (dit kan oplopen tot max € 894,61 bruto per maand afhankelijk van het maandsalaris). Je kan zelf kiezen hoe dit budget gebruikt zal worden; kopen van extra verlof, uitbetalen of inzetten voor een opleiding. Daarnaast kan je vanuit het personeelshandboek het IKB budget inzetten voor de aanschaf van een fiets, verrekening sportcontributie tot max € 700,-- per jaar of voor duurzaamheidsmaatregelen tot € 1.700,-- per 5 jaar;
 • Ontwikkeling: Wij stimuleren de mogelijkheden voor verdere ontwikkeling en willen dit graag met elkaar bespreken.
 • Overige arbeidsvoorwaarden: hogere reiskostenregeling als je “groen” reist, hybride werken, thuiswerkvergoeding, sociale cohesie, en een pensioenopbouw bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar. Lees hier meer over onze arbeidsvoorwaarden.

Wat breng je mee?

 • Relevante afgeronde Hbo opleiding, zoals Bouwkunde of Architectuurgeschiedenis; kennis van verduurzaming van erfgoed en energietransitie is een pré.
 • Minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie bij voorkeur binnen een overheidsorganisatie;
 • Kennis van de relevante en actuele wet-en regelgeving op het brede terrein van erfgoed;
 • Klantgerichte instelling, die vraag om inlevingsvermogen, het omgaan met tegengestelde belangen, het meedenken in oplossing en het kunnen achterhalen wat de vraag achter de vraag is;
 • Je bent in staat om plan- en procesmatig te denken en te handelen.

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken bij de eenheid Ruimtelijke ontwikkeling in een kleine bijzondere, gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag. De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur. Lees hier meer over onze gemeente of de andere eenheden.

Geïnteresseerd?
Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is en hier vind je verschillende interviews met collega’s waarin zij meer vertellen over hun werk.

Word jij onze beleidsmedewerker cultureel erfgoed en duurzaamheid, maar heb je nog wat vragen? Neem dan contact op met Marco Zandbergen, manager van de eenheid Ruimtelijke ontwikkeling, bereikbaar op +31650064804 of bel of app met Leyla onze recruiter op +31650064816.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime/Parttime
Salaris €3558 – €5247
Aantal posities 1
Uren 28 - 32
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
 • Leyla Tahsin, +31650064816
 • Marco Zandbergen, +31886549509
Gepubliceerd 16-05-2024
Uiterste datum 16-06-2024

Terug naar vacatures