HR, Financiën & Inkoop

Ben jij de enthousiaste professional die positief in het leven staat? Wil je een volgende stap in jouw carrière pakken in een uitdagende omgeving bij een kleine gemeente? Lees dan snel verder!

Klaar voor een uitdaging?
Ben jij een talent als gaat om het op orde brengen en door ontwikkelen van de administratieve organisatie en interne beheersing (AO/IB)? Jij gaat de gemeente Wassenaar helpen bij het "in control" komen ten aanzien van procesbeheersing en verbijzonderde interne controle (VIC). Je gaat het uitvoeren van (controle)werkzaamheden ter voorbereiding van de accountantscontrole oppakken, daarbij ook het daadwerkelijk doorvoeren van procesverbeteringen. Het betreft dus ook procesinrichting, waarbij het zwaartepunt ligt op beheersmaatregelen.

Zijn dit jouwsterke punten?
 • Meewerken aan het proces van interne beheersing op het betrouwbaar, rechtmatig en doelmatig handelen van de organisatie;
 • Je bent verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van de verbijzonderde interne controles en vormt een oordeel over de belangrijkste processen binnen de organisatie qua procesbeheersing. Je ondersteund en adviseert de eenheden om de aanleveringen AO/IC op een hoger niveau te krijgen;
 • Je bent verantwoordelijk voor het beschrijven en beoordelen van de administratieve organisatie (o.a. functiescheidingen/autorisaties) qua opzet, bestaan en werking en je stelt verbeteringen voor;
 • Je rapporteert jouw bevindingen, eventuele risico’s en aanbevelingen tijdig aan de concerncontroller;
 • Je helpt om de juiste en tijdige stappen te zetten om het college in staat te stellen de rechtmatigheidsverklaring af te geven.
Wat breng je mee?
 • Een positief proactieve houding en een sterke drive om te leren en te groeien;
 • Beschikt over bereidheid om nieuwe uitdagingen aan te gaan en creatieve oplossingen te bedenken die je ook concreet kan maken;
 • Een relevante opleiding op minimaal HBO niveau;
 • Je denkt in processen en kunt deze goed doorgronden en beoordelen;
 • Je bent analytisch ingesteld en kan met voldoende aanlevering vanuit de eenheden een oordeel vormen over de mate van interne controle;
 • Je kunt goed plannen en weet deze deadlines goed te communiceren;
 • Je beschikt over kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder het Besluit Begroting en Verantwoording en de aanbestedingswetgeving.
 • Ervaring met besluit- en oordeelsvorming en risicomanagement binnen het publieke domein is een pré.
Wat bieden we?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over het gaat, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband. De functie van adviseur AO/IB valt in schaal 9 (max. € 4.752,00) bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent vinden wij zeer belangrijk, zeker als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Daarnaast hebben wij een thuiswerkvergoeding, een goede reiskostenregeling en hanteren wij het hybride werken. Tot slot wordt je pensioen opgebouwd bij het ABP, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar.

De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur. 

Jouw eenheid - HR, Financiën & Inkoop
Samen met jouw collega's ondersteun je de organisatie met advies over afgesproken processen. Beleidsplannen ontwikkelen of adviseren over de afschaffing of aanpassing hiervan is het doel van de eenheid. De eenheid adviseert daarnaast het bestuur over de doelmatige, doeltreffende, rechtmatige inzet van middelen en tevens de invulling van het werkgeverschap door de gemeente. Lees hier meer over de andere eenheden. 

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is. 

Geïnteresseerd?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor Wassenaar. Hier vind je verschillende interviews met collega’s en een aantal video’s waarin collega’s meer over hun werk vertellen.

Benieuwd naar de functie? Neem dan contact op met Stefan Brugman, manager van de eenheid HR, financiën en inkoop op +316-26968821. Andere vragen? Natuurlijk kun je ook telefonisch of via WhatsApp contact opnemen met onze recruiter op +31650073064.

Zien wij een mooie match? Dan nemen we snel contact met je op! We werken bij deze vacature niet met een einddatum.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Parttime
Salaris €3317 - €4752
Aantal posities 1
Uren 32 uur
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
 • Mandy Faas, +31650073064
Gepubliceerd 31-10-2023

Terug naar vacatures