Ruimtelijke ontwikkeling

Voel jij je betrokken als het gaat over duurzame energie? Wil jij werken aan de ontwikkeling van de gemeente Wassenaar en een rol spelen in het vormgeven van lokale energiestrategieën? Kom je dan met jouw expertise, ambitie en energie bij ons écht het verschil maken? Er liggen veel gave uitdagingen!

Klaar voor een uitdaging  
Samen met je collega’s zorg je ervoor dat in Wassenaar de energietransitie door kan gaan, zodat in 2050 Wassenaar CO2 neutraal is. Als Beleidsadviseur Lokale Energiestrategie ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van een soepele overgang naar duurzame energiebronnen in Wassenaar. Dit omvat:

  1. Aansluiten van gemeentebeleid: Je zorgt ervoor dat het beleid van de gemeente perfect aansluit op de benodigde uitvoering van plannen voor de energietransitie en de opgaven vanuit het Rijk zoals het Klimaatakkoord, de Klimaatwet en de Omgevingswet. Jouw inzet zorgt voor een gestroomlijnde aanpak;
  2. Advisering richting het college en de raad: Jij bent de expert die de besluitvormingsprocessen begeleidt en waarborgt dat deze zorgvuldig verlopen. Je voorziet het college en de raad van gedegen advies op het gebied van energietransitie en vindt het leuk om in het politieke krachtenveld te opereren;
  3. Uitvoeren van diverse projecten: Of het nu gaat om grootschalige projecten of kleinschalige initiatieven, jij bent degene die ervoor zorgt dat ze succesvol worden uitgevoerd;
  4. Adviseur energietransitie bij integrale vraagstukken: Je bent de schakel die bijdraagt aan de oplossing van complexe, integrale vraagstukken met betrekking tot de energietransitie;
  5. Regionale afstemming binnen de RES: Wassenaar is onderdeel van een groter geheel. Jij vertegenwoordigt onze gemeente in regionale afstemming binnen de Regionale Energie Strategie (RES). Je bent inhoudelijk bekend in het speelveld van de energietransitie. Je kan je in regionaal verband goed staande houden tussen de grotere gemeenten.

Daarnaast ben je zuinig op het gebied en zorg je ervoor dat jouw voorstellen geen afbreuk doen aan de waarden en kwaliteiten van Wassenaar. De kernwaarden van de gemeente Wassenaar; respect, verantwoordelijkheid en omgevingsgerichtheid zijn jou op het lijf geschreven.

Wat breng je mee?
We zijn op zoek naar een collega Beleidsadviseur Lokale Energiestrategie die de opgaven uit de energietransitie vertaald naar helder beleid en advies. Om deze functie succesvol te kunnen uitvoeren vragen wij het volgende:

  • Je hebt een studie op minimaal HBO-niveau afgerond; Het heeft de voorkeur als je minimaal 5 jaar ervaring hebt in een relevante functie;
  • Je hebt aantoonbare kennis van het vakgebied energietransitie en de gebouwde omgeving;
  • Het politieke krachtenveld en het schrijven van stukken voor bestuurlijke besluitvorming is voor jou bekend terrein. Het spreekt voor zich dat hierbij uitstekende mondelinge, schriftelijke en sociale vaardigheden een belangrijk aspect zijn.


Wat bieden wij?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om naar een vast dienstverband. De functie van de adviseur lokale energiestrategie valt in schaal 11, max. € 5.725,- bruto per maand op basis van 36 uur, afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Daarnaast hebben wij een thuiswerkvergoeding, een goede reiskostenregeling en hanteren wij het hybride werken. Tot slot wordt je pensioen opgebouwd bij het APB, waarvan 70% van de premie wordt betaald door de gemeente Wassenaar.

De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur. Je wordt onderdeel van eenheid Ruimtelijke ontwikkeling. 

Jouw eenheid – Ruimtelijke Ontwikkeling
Samen met de eenheid ga jij je richten op de ontwikkeling van het fysieke domein. Jij houdt je bezig met werkzaamheden rondom het verkeer, mobiliteit, groen, water, milieu, economische zaken, toerisme, wonen, stedenbouw, monumenten, cultureel erfgoed én archeologie. Lees hier meer over de andere eenheden.

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een kleine bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is. 

Medewerkers beschouwen de organisatie als eigentijds, open en oplossingsgericht. In deze platte en dynamische organisatie is er bovendien ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. Om de ambitieuze doelen van onze eigentijdse gemeente waar te maken, zoeken wij enthousiast talent. 

Geïnteresseerd?
Wil je meer weten? Kijk dan op onze website. Of neem contact op met Marco Zandbergen manager Ruimtelijke Ontwikkeling op 06-50064804 of Ruben Ribbius, procesmanager Lokale Energiestrategie, op 06-24593308. Ook kun je voor vragen bellen of appen met onze recruiter op 06-50073064.

Is deze functie niets voor jou, maar ken je een passende kandidaat, deel deze vacature dan gerust in je netwerk!

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Gewenste startdatum In overleg
Salaris €4020 - €5725
Aantal posities 1
Uren 36 uur
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
  • Marco Zandbergen, +31886549509
Gepubliceerd 14-11-2023
Solliciteren

Links delen

Terug naar vacatures