Vergunningen, Toezicht & Veiligheid

Jij houdt Wassenaar veilig! Je dag zit vol afwisseling: van BRP-controles tot bedrijvencontroles, van het behandelen van meldingen in de openbare ruimte tot het assisteren als verkeersregelaar bij residenties. Kan je goed uitleggen wat de regels zijn en waarom we ons aan deze regels moeten houden? Heb jij energie voor 10 en rijd, loop, of fiets jij met gemak al die kilometers door onze mooie gemeente? Dan ben jij de Inspecteur openbare ruimte waar wij naar op zoek zijn!

Klaar voor een uitdaging?
Als BOA heb je een functie met veel dynamiek. Geen dag is hetzelfde en dat maakt jouw werk zó leuk! Je bent onze ogen en oren in het dorp. Je ziet wat er gebeurt en op basis daarvan onderneem jij actie. Je levert daarmee een actieve bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid van burgers, ondernemers en bezoekers.

Voor de samenleving ben jij hét gezicht van de gemeente Wassenaar. Vriendelijk, geduldig en bereid om de regels uit te leggen. In onverwachte situaties kun jij snel beslissen. Je werkt met én voor mensen, je snapt wat dat in jouw rol betekent. Als handhaver ben je niet altijd geliefd. Je bent je daar van bewust en je bent in staat om vervelende situaties te de-escaleren.

Je voert controles uit bij overlastlocaties, kunt een plan van aanpak schrijven, gaat in gesprek met jeugdigen en overlastgevers, en houdt toezicht op evenementen en naleving van Wetgeving in de openbare ruimte (waaronder de APV, de wegenverkeerswet 1990, Wet milieubeheer en de drank- en Alcoholwet). Ook handel je zelfstandig meldingen af en maakt zo nodig proces-verbaal of een bestuurlijke rapportage op.

Met jouw empathisch vermogen laat jij zien dat je er bent om mensen te helpen en mee te denken in oplossingen. Je bent integer, je werkt met gevoelige informatie en je weet dat je daar buiten je werk niet over praat. Je collega’s kunnen blind op je vertrouwen en andersom. Je doet het samen en in moeilijkheden sta je er met én voor elkaar. Je werkt niet alleen goed samen met je collega’s maar ook met onze externe partners, zoals de politie. Jij vindt het geen enkel probleem om de hele dag in beweging te zijn en je bent flexibel in de indeling van de dag-avond- en weekenddienst.

Wat breng je mee?

  • Je hebt minimaal MBO werk- en denkniveau en bent in het bezit van een geldig BOA-diploma; daarnaast heb je minimaal 2 jaar werkervaring als BOA. Mocht je in het bezit zijn van een HTV-diploma, dan zijn wij helemaal blij!;
  • Je bent een echt mensenmens en kunt goed luisteren; woorden als dienstverlenend, omgevingsgericht, respectvol en verantwoordelijkheid passen bij jou!;
  • Je houdt van een uitdaging; woorden als saai en een sleur komen niet in jouw woordenboek voor;
  • Je staat stevig in je schoenen en bent fysiek en mentaal weerbaar;
  • Verder kun je goed uitleggen wat de regels zijn en waarom we ons aan deze regels moeten houden. Soms betekent dat ook een bon uitschrijven, daarom zijn je schriftelijke vaardigheden ook goed ontwikkeld.

Gezien het een functie betreft die veelal functioneert in de openbare ruimte is de competentie integriteit zeer belangrijk!

Wat bieden we?
Je krijgt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor één jaar. Zijn we allebei tevreden over je functioneren, dan zetten wij deze graag om in een vast dienstverband. De functie van de Inspecteur openbare ruimte (BOA) valt in schaal 8 (max. € 4.244,00 op basis van 36 uur). Daarnaast kent Wassenaar uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een individueel keuze budget (IKB) van 17,05% van je salaris. Deze kun je inzetten voor verschillende doelen, zoals het volgen van een opleiding, als extra salaris of voor verlof. Daarnaast ontvangen BOA’s een vaste inconveniëntentoelage van € 50,00 bruto per maand & 14,4 uur extra verlof i.v.m. onregelmatige dienst. De ontwikkeling van talent is zeer belangrijk, ook als het gaat om jouw ambities. De mogelijkheden voor verdere ontwikkeling kunnen we met elkaar bespreken. Lees hier mee over onze arbeidsvoorwaarden.

De organisatie
De organisatie telt ruim 200 medewerkers en heeft een platte organisatiestructuur. Onze medewerkers staan dicht bij het bestuur en de inwoners. De sfeer wordt gekenmerkt als open en collegiaal, met veel ruimte voor nieuwe ideeën en eigen inbreng. De kernwaarden respectvol, verantwoordelijk en omgevingsgericht zijn leidend in onze werkcultuur. Onze eenheid zorgt voor de veiligheid van de openbare ruimte, naleving van bestuurlijke regelgeving en een veilige leefomgeving binnen de gemeente. Je komt in een team in opbouw, waarbij jouw positieve inbreng van groot belang is. 

Jouw eenheid - Vergunningen, Toezicht & Veiligheid
Samen met jouw collega's zorg je voor de veiligheid van de openbare ruimte, naleving van bestuurlijke regelgeving en een veilige leefomgeving binnen de gemeente. In samenwerking met je collega's zorg je voor een betekenisvolle impact voor onze inwoners. Het team is ontwikkeling en er is veel ruimte voor professionele groei. Lees hier meer over de eenheden.

Welkom in Wassenaar
Je komt te werken voor een bijzondere gemeente. Een uniek stukje Nederland, waar zo’n 27.000 mensen wonen. Wassenaar ligt midden in het groen aan de Zuid-Hollandse kust, direct naast de bestuurlijke hoofdstad Den Haag met een diverse bevolking; één op de 5 inwoners heeft bijvoorbeeld een internationale achtergrond. Wassenaar is een heel gevarieerde gemeente; met prachtige landgoederen, strand, natuur- en waterwingebied, residenties en de ambassade van de Verenigde Staten. Burgemeester Leendert de Lange legt in dit filmpje uit waarom Wassenaar zo’n boeiende gemeente is.

Geïnteresseerd?
Ben jij geïnteresseerd en wil je weten waar wij mee bezig zijn? Kijk dan snel op Werken voor WassenaarHier vind je verschillende interviews met collega’s en een aantal video’s waarin collega’s meer over hun werk vertellen.

Benieuwd naar de functie? Kom een bakkie koffie doen of een plan een informeel gesprek in met Remco Korving, manager van de eenheid Vergunningen, Toezicht en Veiligheid. Ook kun je Remco bellen op +31886549012 of voor andere vragen appen of bellen met onze recruiter op +31650073064.

Een fitheidstest en/of een assessment kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure en het overhandigen van een VOG is een vereiste. 

Gedurende de openstelling van de vacature zullen we met geschikte kandidaten reeds het gesprek aangaan. 

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd, bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Dienstverband Bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Omvang functie Fulltime
Salaris €3014-€4244
Aantal posities 1
Uren 32-36 uur
Plaats Wassenaar
Provincie Zuid-Holland
Land Nederland
Contact
  • Mandy Faas, +31650073064
Gepubliceerd 11-10-2023

Terug naar vacatures